L'illa de les temptacions, el programa superficial de l’any.

 

L'illa de les temptacions, el programa superficial de l’any.

L'illa de les temptacions és un programa de telerealitat espanyol produït per Cuarzo Producciones, propietat de Banijay Group, i emès a Telecinco i Cuatro des del 9 de gener de 2020. El format està basat en el programa nord-americà Temptation Island.23.

Tracta sobre cinc parelles que van a passar unes vacances a una illa paradisíaca, però en cases diferents, sense poder veure's, i rodejats de deu solters, en el cas de les noies, i 10 solteres en el cas dels nois. Les parelles afirmen gairebé sempre que el motiu per assistir al programa és per solucionar els problemes de desconfiança i gelosia.

 


Hi ha una gran quantitat de gent que segueix el programa actualment, no obstant això, hi ha un percentatge molt elevat de persones que afirmen no estar acord amb els valors que transmet el reality. I és que realment podríem afirmar que el prototip que busquen per participar en aquest programa són homes i dones joves, d'entre 18 i 30 anys, la majoria almenys, amb cossos estrictament perfectes acceptats per la societat i sense una personalitat que podríem dir apte per ser un exemple a seguir entre els joves d'avui en dia.


Entre els seguidors d'aquest programa trobem molts adolescents, tant nois com noies, i inconscientment o no, l'actitud superficial dels participants fa que per uns minuts, almenys, aquests milers d'adolescents o gent jove amolli el seu cap en aquests pensaments, és a dir, les converses entre amics, familiars o coneguts obre el reality s'acostumarien a tractar sobre temes de "s'ha anat amb el feo", "han deixat al guapo sense cita", "no entenc que li veuen a aquella si és més guapa l'altre". I realment una persona per molt desacord que estigui amb els canons de la societat els està fomentant en veure i comentar aquest programa.

També el fet que en veure tanta superficialitat a la tele pugui acabar perjudicant la seva ment provocant així problemes com algun tipus de TCA com l'anorèxia o bulímia. La societat es veu reflectida en les nostres televisions, i amb aquests programes fomentem els complexos físics a la gent, és més, les dades detrastorns alimentaris a Espanya estan pujant.


I no només això ens ha de preocupar del fet que un programa com el de l'illa de les temptacions sigui dels més vistos actualment a Espanya, sinó també dels més petits, que estan creixent mirant una televisió on el/la més guapo/a, prim/a i estereotipat sempre surt beneficiat. Quin tipus de valors els estem ensenyant?

Però al final això és com la dita del gos que és mossega la cua, la televisió només vol guanyar diners fent programes aclamats per la societat mentre que la societat és forma per aquests realitys.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Cultura amb el medi ambient

Anàlisi Spot

"T'IMAGINES..." spot publicitari