Xènia, tens un whatsapp


El llibre de Gemma Pasqual i Escrivà és un llibre juvenil escrit expressament per adolescents, intentant produir escenes on s’intentin sentir identificats i així conscienciar també de l’ús del mòbil, o això m’ha trames a mi.

A la majoria d’adolescents un llibre l’acostuma a entrar pels ulls, depèn de com sigui la portada pot començar a tenir curiositat per un llibre o no.

En aquest cas podríem dir que la portada no seria l’exemple perfecte per atreure els nois i noies que intenten apropar cap a la seva lectura, i el títol tampoc.

 

El llibre és molt fàcil de llegir, fa que et puguis concentrar plenament en l’argument sense la facilitat de distreure’t.

Sense saber com és l’autora seria capaç fins i tot d’afirmar que ja fa uns anys que va passar per la seva etapa d’adolescent. Els costums, les formes de parlar, de socialitzar són molt diferent de la realitat de la que t’explica el llibre.

Actualment és molt difícil que un adolescent s’acomiadi d’una noia amb un “bona nit princesa”, és més, és podria dir que actualment s’han perdut les maneres en el món del primer amor de joventut. Ja gairebé no existeix aquell primer amor amb el qual descobreixes un nou món, ara pel motiu que sigui la societat és molt diferent, els tractes a la gent també i la manera de dirigir-te als altres.

Un altre punt que ha fallat l’autora en voler reflectir la societat, o una part d’ella, dels adolescents ha sigut la falta de diversitat, tant de sexualitat com de gèneres, races, etc. Avui en dia el jove vivim envoltat de diversitats en tots els aspectes, molta gent etiquetaria el llibre de “heterobàsic”.

La xarxa que més utilitza la Xènia es Whatsapp, si és veritat que és de les aplicacions més utilitzades entre els adolescents, però no només utilitzen aquesta, és més, m’atreviria a dir que és la que menys utilitzen (tenint en compte la resta de xarxes socials que li fan competència).

 

El final és el que més et sobta, tu el tries, tens dues opcions; el final tràgic i el romàntic.

Crec que és un punt que fa guanyar molt al llibre, ja que sorprèn veure que una història pot tenir més d’un final. Però això segur, no et pot decebre.

 

Aquest llibre el podria recomanar més aviat a aquells que estan a punt d’entrar a l'adolescència, a aquells preadolescents que comencen a tenir curiositat en temes amorosos, que comencen a introduir-se en el món de les xarxes socials. Trobo que per a ells aquest llibre pot ser el descobriment d’un nou món, una nova etapa.


Comentarios

Entradas populares de este blog

Cultura amb el medi ambient

Anàlisi Spot

"T'IMAGINES..." spot publicitari