ELECCIONS ESTATS UNITS


El 3 de novembre de 2020 se'n van dur a terme les últimes eleccions als Estats Units d’Amèrica. Van ser uns dies intensos arreu del món, ja que van sortir uns resultats ajustats, tot i això, setmanes després es va anunciar públicament com a president dels EUA durant els pròxims quatre anys Joe Biden, del partit Demòcrata, deixant així fora de la Casa Blanca a Donald Trump, del partit Republicà i actualment expresident dels Estats Units.

 



Com podem observar en aquesta gràfica circular Joe Biden va aconseguir una majoria del 51,4% dels vots que hi va haver, i Trump es va haver de conformar amb el 46,9% dels vots.

Per altra banda tenim un 1,7% dels vots a una sèrie de partits petits que no van arribar a aconseguir cap escó, com per exemple el Partit Verd liderar per Howie Hawkins o el Partit Liberal liderat per

Jo Jorgensen, entre d’altres.


Si mirem en aquesta gràfica podem veure que més de la meitat d’habitants dels Estats Units no han realitzat l’acte de

votar en aquestes eleccions, és a dir d'aproximadament 328.200.000 d’habitants només han votat 158.212.080 de persones, així doncs 169.987.920 no ho han fet.

 

Tenint en compte que dins dels habitants estem contant als

menors d’edat és normal que la xifra de no votants sigui tan elevada. Encara i així es pot considerar que gran part dels habitants no han votat, sigui pel motiu que sigui.







Si comparem la quantitat de gent que va votar l’any 2016 amb aquest any es veu una petita elevació en la columna en el 2020, és a dir que hi han hagut més votants que en aquell any


L'any 2016 va guanyar el partit Republicà, deixant en segon lloc al partit Demòcrata i tot seguit el partit Liberal.

 

Van ser uns resultats diferents, també van estar força ajustats, però amb la diferència del canvi de partit liderat.



El problema principal de l’expresident Donald Trump a les eleccions va ser que a la majoria d’Estats que va sortir com a majoria eren estats que tenien pocs vots electorals, en canvi Biden per exemple una majoria en l’estat de Califòrnia, que 55 vots electorals.

 

Aquí es pot veure un exemple de com van quedar finalment els dos grans rivals en el recompte de votacions:


Encara i les polèmiques que va presentar l’expresident Donald Trump va acabar reconeixent la seva derrota i deixant així la presidencia al líder Partit Demòcrata, Joe Biden.

 

Ja veurem que passarà d’aquí quatre anys.








Comentarios

Entradas populares de este blog

Cultura amb el medi ambient

Anàlisi Spot

"T'IMAGINES..." spot publicitari