The falcon and winter soldier, trencant estereotips amb una crítica al capitalisme.

 

TheFalcon and the Winter Soldier és una minisèrie de televisió dels Estats Units creada per Disney+ per Malcolm Spellman i basada en els personatges de Sam Wilson / Falcón i Bucky Barnes / Winter Soldier de Marvel Comics. Està ambientada a l'univers cinematogràfic de Marvel, i compareix continuïtat amb altres pel·lícules de la franquícia. Els esdeveniments de la sèrie tenen lloc després de la pel•lícula Avengers: Endgame (2019). Està produïda per Marvel Studios, amb Spellman de guionista en cap i Kari Skogland de directora.



Un superheroi sempre s'ha vist com un personatge amb poders sobrenaturals que s'ocupa de la protecció del poble. Fins ara la majoria de malvats acostumaven a ser personatges trets de còmics, totalment ficticis.

En aquesta minisèrie podem afirmar que s'han trencat diversos estereotips de la societat capitalista d'avui dia, en primer lloc donen una imatge d'un nou líder, que ha passat de ser el típic patriota blanc americà a un negre amb una vida totalment comuna i uns problemes personals i familiars habituals entre la majoria de gent de classe baixa.



També podem observar com a l'últim capítol el nou capità Amèrica fa un discurs digne de superheroi protector del poble, on mostra quin és el principal enemic dels ciutadans, la intolerància, l'abús de poder i la força del capital en la vida de la gent.

 

Marvel ha fet un gran pas visibilitzen diferents ideologies per mitjà de personatges inicialment perversos, però sense treure'ls-hi la veu, i fins i tot expressant les causes socials del conflicte a través dels "sense banderes", un grup d'anarquistes que defensen convertir el món en un sol poble, de fet aquest és el seu lema, "un món, un poble". Es fan veure com un conjunt de gent que s'han criat amb uns valors fruits d'una societat comuna i mostren un rebuig total cap a superherois com el Capità Amèrica etiquetant-lo de ninot de l'Estat supremacista Americà.



Com tota ideologia anarquista, en les seves accions reivindicatives inclouen la violència, i en més d'un cop es justifiquen dient que és l'única forma de fer-se escoltar. Aquí podríem entrar en un debat, ja que el personatge protagonista de la sèrie, Falcón, és posiciona donant la raó amb les causes de la rebel·lió d'aquest grup, però sense compartir les vies de fer-ho, bàsicament no justifica la violència, el que et fa pensar que podria ser digne de tenir unes ideologies marxistes.

 

És podria dir que Marvel ha fet un pas endavant, ha mostrat una faceta diferent adaptant la ficció en problemes de la vida real amb una total llibertat d'expressió i un punt de vista quotidià.

 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Cultura amb el medi ambient

Anàlisi Spot

"T'IMAGINES..." spot publicitari