Com afecta la política en els adolescents.

 Sempre s'ha considerat que la política és un tema per adults, un tema que un adolescent no s'interessa, però en aquest segle s'ha començat a veure un canvi d'actitud per part dels adolescents, i si ens fixem hi ha un gran interès per part dels joves en temes polítics. 


Podríem dir que les xarxes socials han ajudat bastant, com per exemple en mostrar una sèrie de facetes socials injustes que potser no veus quan vas amb els amics a la platja o a fer un tomb pel carrer. Totes aquelles coses que els nostres pares i avis no van poder veure fins a fer-se adults nosaltres ho tenim a les nostres mans en una pantalleta. Per això, entre altres motius, els adolescents d'avui dia tenen un afecte amb la política bastant elevat, es podria dir que més un 50% dels adolescents considerem que la nostra vida depèn de com s'organitzin els diferents àmbits polítics des de l'Estat i arreu del món. 

Per fer-vos una idea agafo d'exemple el sistema econòmic que tenim actualment a Espanya, un sistema capitalista, tot i que també s'ha de dir que conté factors socialistes com la seguretat social. Aquest sistema crea una societat que la reflexa, reflecteix els valors que transmet el sistema, de manera que crea una societat competitiva, amb un cànon de persona, un tipus de perfecció de l'ésser modelable que s'adapta i viu feliçment dins d'un capitalisme. La imatge d'aquest prototip ha de ser una persona adinerada, el que fa que aproximadament un 80% de la població no pot arribar a adaptar-se al sistema. Dins d'aquest 80% de la població es troben els adolescents, que veuen un prototip de persona ideal pel sistema, tant físicament com intel·lectualment que ells no poden optar a ser, i això els hi crea una discriminació per part del sistema, i en ser així la culpa és suma a les persones que estan duent a terme aquesta manera de fer política. 

No s'ha de treure importància de com ens afecta les decisions polítiques als adolescents, ja que poden portar malalties mentals com ansietat, depressió o trastorns alimentaris. 

Necessitem un canvi.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Cultura amb el medi ambient

Anàlisi Spot

"T'IMAGINES..." spot publicitari