Els gira-sols i la lluita per salvar el planeta.

 


Una imatge que ha rodat món a causa de la preocupació de tothom cap a la possibilitat que es fes també un dels quadres més famosos i més coneguts mundialment. I justament això era el que volien reivindicar el grup ecologista ’Just Stop Oil’, grup d'activistes ecologistes al Regne Unit que utilitza la resistència civil i l'acció directa amb l'objectiu d'assegurar que el govern britànic es compromet a aturar les noves llicències i producció de combustibles fòssils.

"La creativitat humana i la brillantor s'exhibeixen en aquesta galeria, però el nostre patrimoni està sent destruït per la incapacitat del nostre Govern per actuar sobre la crisi climàtica i el cost de vida”.

Això és el que van tuitar des del seu compte oficial després de llençar una sopa de tomàquet al quadre d'Els gira-sols de Vincent Van-Gogh, on van rebre una pila de crítiques de molta gent que estava d'acord amb la lluita, però no defensaven la manera en què duien la lluita, l'única preocupació que hi havia en aquell moment era que no fessin malbé cap quadre d'aquest famós pintor, però hores després d'aquest succés va sortir un comunicat oficial de la National Gallery on deia que el marc havia patit uns mals mínims, però que l'obra havia quedat intacta. Llavors que ens preocupa?  

Volem una lluita, volem reivindicar que les grans empreses s'estan carregant el planeta mentre tota la responsabilitat ens cau a aquells que consumim i no als que fabriquen. 

Volen lluita pacífica, però sense molestar.

Volen salvar el planeta, però sense una lluita.

Tenint en compte que la mateixa organització va afirmar que feien aquesta reivindicació sabent que l'obra no patiria cap mal i l'únic que volien era fer-se veure i que tot el món sentís la seva lluita, que hi ha de dolent?

De debò seguirem negant d'aquesta manera que ens hem d'unir per una lluita que ens afecta a tots i seguirem criticant en com la duem a terme?

Comentarios

Entradas populares de este blog

Cultura amb el medi ambient

Anàlisi Spot

"T'IMAGINES..." spot publicitari